Egyre több helyen téma az építőanyagok minősége

Egyre több helyen téma az építőanyagok minősége

Az utóbbi hetekben “felkapta” a sajtó az építési termékek minőségének ügyét. Pontosabban azt, hogy a gyártók egy része – a válság által gerjesztett árverseny csapdájában – szabályosan becsapja a fogyasztókat: a csomagolásban,  a vödörben, a zsákban található termék műszaki paraméterei a valóságban gyengébbek, mint ami a csomagoláson, a kísérődokumentumokban, a prospektusokban szerepel.
Sajnos pénzhiányra hivatkozva az állam – egyelőre – nem igazán vállal szerepet a helyzet orvoslásában, így az építőipar egyes szereplői megpróbálnak rendet tenni a saját piacukon – vegyes eredménnyel.

A Magyarországi EPS Hőszigetelőanyag Gyártók Egyesülete (MEPS) elsők között próbált tenni valamit a probléma ellen. Írtunk a jelenségről és évek óta saját költségünkön  vizsgáltatjuk az ÉMI-vel a piacon kapható homlokzati hőszigetelő lemezeket.
A korábbi vizsgálatok eredményei ide kattintva olvashatók, jelenleg pedig egy, minden korábbinál kiterjedtebb méréssorozat zajlik, aminek eredményeit – várhatóan – júniusban tudjuk nyilvánosságra hozni.

Nemrégen a Kossuth Rádió Napközben műsora is foglalkozott ezzel a témával, ahol az egyik meghívott beszélgetőpartner Bodnár György, a MEPS titkára volt.
Ajánljuk figyelmébe a fél órás beszélgetést! (Ide kattintva meghallgatható!)

Posted in: