Minőségellenőrzés

A 2019 évi minőségvizsgálat eredményei

MEPS vizsgálatot végzett több EPS hőszigetelő anyag terméken. Méréseink a következő paraméterekre terjedtek ki: testsűrűség és nyomószilárdság (MSz EN 826) lambda érték (EN12667).

Megállapításunk a következő:

A 2019 évi minőségvizsgálat eredményei - MEPS

Letöltés pdf-ben


Mérési eredmények 2018 első negyedévében

A MEPS érvényben lévő, és tagjai által egyöntetűen elfogadott Minőségfelügyeleti Szabályzata alapján 2018 első negyedévében ismét megtörtént a gyártó tagvállalatok termékeinek fő paraméterének, a nyomófeszültségnek mérése. A mérési eredmények alább láthatók. Ezek alapján igazolható a MEPS tagvállalatai által gyártott hőszigetelő anyagok kiváló minősége.

MEPS 2018 Austrotherm
MEPS 2018 Bachl
MEPS 2018 Graymix v02
MEPS 2018 Jász-Plasztik
MEPS 2018 JUB
MEPS 2018 Masterplast
MEPS 2018 Poli-Farbe
MEPS 2018 Styro-Tex


Mérési eredmények a piacon vett mintákon

A MEPS egyik fő feladatának tekinti annak biztosítását, hogy a Magyarországon forgalomba hozott polisztirol hőszigetelő anyagok mindenben megfeleljenek a hazai hatályos műszaki előírásoknak és minőségük, műszaki paramétereik megegyezzenek a gyártók által a forgalomba hozatalkor deklaráltaknak.

Ennek érdekében szúrópróbaszerűen folyamatosan ellenőrizzük a hazai piacon kereskedelmi forgalomba kerülő polisztirol szigetelőanyagokat.
A legfontosabb műszaki paramétereket az egyedüli magyarországi akkreditált vizsgálóintézetben, az ÉMI vizsgálati laboratóriumában méretjük, a teljes mintavételi folyamatot is a vizsgáló intézet bonyolítja.

Az MSZ 7573 alkalmazási előírás alapján Magyarországon a homlokzati hőszigetelő lemezeket (EPS80) piros színjelölés jelzi, az ehhez tartozó minimális nyomószilárdság 80 kPa, a minimális húzószilárdság 150 kPa.